Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Μοναστηράκι

Η μέρα μας ξεκίνησε όμορφα με την έκπληξη που άφησε η κουκουβάγια μας και τις φωτογραφίες από την επίσκεψη της με τον Έφιο Μαρίνο στο σχολείο μας. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να συναντηθούμε!




Για μας όμως η εξερεύνηση της Αθήνας, είναι προτεραιότητα. Έτσι κατευθύναμε τις εξαιρετικές μας ικανότητες σε μια νέα (για μας) περιοχή, στο Μοναστηράκι.
  • Περίεργο όνομα!
  • Τι δουλειά έχει ένα μικρό μοναστήρι μέσα στην πόλη; 
  • Τι μοναστηράκι είναι αυτό; 
  • Έχει και καλογεράκους;

Το ταξίδι της εξ(από το εξαίρετη) ερεύνησης(από το ερεύνηση) ξεκινά.
κάπου βρήκαμε πως....

Εάν σταθούμε στο κέντρο της Πλατείας Μοναστηρακίου 
και κάνουμε επί τόπου στροφή 360 μοιρών 
αντικρίζουμε μέσα σε λίγα μόλις τετραγωνικά την ίδια 
την ιστορία της Αθήνας

Το Μοναστηράκι είναι συνοικία της Αθήνας γύρω από την Πλατεία Μοναστηρακίου.

Το όνομά της προέρχεται από την παλιά εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αθήνας, που βρίσκεται επί της πλατείας, και παλαιότερα ήταν μετόχι μοναστηριού και συγκεκριμένα, της Μονής Καρέα στον Υμηττό. 

Στην Πλατεία Μοναστηρακίου δεσπόζει το παλιό Τζαμί Τζισταράκη, το οποίο σήμερα στεγάζει παράρτημα του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης. (Βικιπαίδεια)


Συζητήσαμε πώς εμείς θα μπορούσαμε να φτάσουμε στην περιοχή αυτή και καταλήξαμε πως πιο εύκολα και γρήγορα θα πηγαίναμε με τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο. Ρωτήσαμε τη Σοφία αν ήξερε να μας πει για την ιστορία του και η Σοφία μας απάντησε!

Επίσης να σας πούμε πως μας αρέσει να ψάχνουμε μόνοι μας τις διαδρομές κι έτσι ερευνήσαμε στο χάρτη της πόλης,  πού είναι το Μοναστηράκι. Εμείς το βρήκαμε, εσείς μπορείτε;



Θα συνεχίσουμε την αναζήτηση πληροφοριών για την περιοχή και ό,τι άλλο αξιοσημείωτο συναντήσουμε, αν την επισκεφτούμε. Βέβαια δεν λησμονούμε πως η αγαπημένη κουκουβάγια, η Σοφία, μπορεί να μας στείλει κάποιες φωτογραφίες ή και πληροφορίες. 

Σοφία ακούς;
Αναρωτιόμασταν αν θα μπορούσες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.